<< Blogs


Daybyme Fashion Shoes Food Tattoo
Najnovšie
Osviež sa letným drinkom
Aj tebe sa už roztápa mozog z toho tepla? Schlaď sa výbornými drinkami, ktoré si jednoducho pripravíš doma v pohodlí domova s klímou. Okrem toho sa vý...
Najlepšie festivalové outfity
Pridali sme výzvu, aby si sa s nami podelil o tvoj najlepší festivalový outfit. Preto sme teraz vybrali tie najlepšie z najlepších, ktoré poslúžia ako...
Tipy na zaujímavé výlety v Európe #3
Už ďalší diel z priečinku cestovania sa bude venovať zaujímavým výletom v Európe. Tento krát si vezmeme destinácie s morom, avšak to nie je to jediné...
Zdravé obedové menu pre celú rodinu #5
Priprav si ľahký letný obed, ktorý ťa nie len zasýti, ale je aj zdravý. Neutrpí preto ani tvoja letná postava a stále sa budeš zmestiť do obľúbených š...
Najkrajšie pláže, ktoré musíš navštíviť
Výber správnej pláže môže dovolenku povýšiť na úplne inú úroveň. Preto sme za teba pripravili niekoľko tipov, ktorými sa môžeš inšpirovať. Nezabudni s...

Najatraktívnejšie príspevky z Daybyme za rok 2021

Prinášame vám to najlepšie z Daybyme za rok 2021. Celý rok sme zbierali všetko, čo ste k nám popridávali a teraz sme z každej kategórie vybrali TOP 3 príspevky, ktoré si s vami ešte raz pripomenieme.

Keď sa ohliadneme za rokom 2021, pre mnohých nebol najjednoduchší. Väčšina z nás zažila vlny lockdownov a rôzne obmedzenia. Napriek tomu si však môžeme povedať, že sme v ňom našli aj množstvo pozitívnych skúseností a zážitkov, ktoré nás posunuli vpred.

Niektorí našli svoj koníček na #dnesjem, pečú a varia tie najsladšie dobroty, ktoré k nám pravidelne pridávajú, iní si zas stihli pocestovať a svoje skúseností zdieľajú na #dnescestujem alebo ďalší objavili vlastný štýl, ktorý prezentujú na #dnesnosim. Tento rok sme spoločne pridali do Daybyme aplikácie cez 32 000 príspevkov!

Každý deň ste k nám pridávali zaujímavé príspevky, v ktorých ste zdieľali kúsok svojho života a inšpirovali v nich ďalších užívateľov. Vybrať tie najlepšie príspevky, ktoré sme zdieľali na našich sociálnych sieťach bolo často náročné. Teraz sme vám, ale pripravili ohliadnutie sa za minulým rokom a pripomenutie tých najatraktívnejších príspevkov, ktoré ste vybrali práve vy. Pozrite si TOP 3 príspevky z každej kategórie, ktoré sa vám v minulom roku najviac páčili.

V mene celého tímu Daybyme vám prajeme všetko dobré do Nového roka. Nech je plný šťastia, zdravia a dobrých ľudí a nech je ešte viac chutných #dnesjem, zaujímavých #dnescestujem, štýlových #dnesnosím a pestrých #dnesobuvam. Veríme, že do Nového roka vykročíte tou správnou nohou a budete s nami a s celou rodinou Daybyme naďalej zdieľať kúsok života!

#dnesjem

1. Sladký karamelový cheesecake

Recept na Karamelový cheesecake od Letmecookitforyou inšpiroval viac ako 105 tisíc ľudí a robí z neho najatraktívnejší príspevok za rok 2021 z celého Daybyme. Preto vám ho prinášame ešte raz spolu aj s celým receptom, aby ste si ten Nový rok mohli trošku osladiť.

Potrebujete: 200g maslových keksíkov, 100g masla, 500g jemného tvarohu, 250g kyslej smotany, 120g práškového cukru, 1 vajce, 1PL múky.

Na karamel: 130g kryštálového cukru, 70g masla, 100ml smotany na šľahanie.

Postup: V mixéri rozmixujeme sušienky a pridáme roztopené maslo a znova rozmixujeme. Natlačíme do formy na pečenie aj po bokoch (22-23cm) a pečieme 10 minút asi na 160 stupňov. Pozor maslo môže pretekať, tak to treba niečím podložiť v rúre. Tvaroh, smotanu, cukor, vajíčko, múku zmixujeme tyčovým mixérom. Na vychladnutý korpus nalejeme plnku. Pečieme cca 50 minút tak na 160-170 stupňov. Po upečení je dobré nechať koláč v rúre najmenej hodinu, aby sa nepretrhol, keď sa hneď vyberie. Ak je koláč vychladnutý môžeme dať na neho karamel.

Karamel: Do hrnca dáme cukor a miešame na ohni až pokiaľ nie je úplne riedky (najprv zhrudkovatie a potom sa roztopí) a aj zhnedne trochu. Potom pridáme maslo a miešame tak, aby sa to celé pekne spojilo. Nakoniec pridáme smotanu a miešame dokiaľ nie je konzistentný. Po odstavení z ohňa treba ešte počkať pokiaľ trochu vychladne a potom ho vyliať na koláč. Musíme odhadnúť, aby karamel nebol horúci a ani studený. Nakoniec dozdobíme a necháme v chladničke na noc/deň. Koláč sa reže s teplým nožíkom, inak sa môže karamel na neho nalepiť.

2. Milka TRIOLADE

Ďalší sladký recept, ktorý videlo cez 105 tisíc ľudí je od Natálie na úžasné Milka TRIOLADE. Týmto sladkým receptom potešíte veľkých aj malých a aj vďaka tomu patrí do našej TOP 3.

Potrebujete: 2-4 ks balenie keksov Indiánky, 1 ks puding Pravá vanilka, 350ml mlieka, 250g bieleho nízkotučného jogurtu, 50g arašidového masla, 500g mäkkého nízkotučného tvarohu, 250ml smotany na šľahanie 33%, 4 PL medu/brezového cukru, 1 ks čokoládového pudingu, 350ml mlieka, 100g kvalitnej horkej čokolády (70-80%), 250g bieleho nízkotučného jogurtu, ak máte, tak aj odmerka (25g) čokoládového a vanilkového proteínu.

Postup: Na dno menšieho plechu poukladáme vrstvu keksov (keksy môžeme ukladať aj medzi jednotlivými vrstvami, no pokojne keksy poukladajte iba na spodok a na vrch). V mlieku uvaríme hustý vanilkový puding (ak máte, môžete pri príprave zamiešať aj vanilkový proteín) a ešte do horúceho pudingu zamiešame jogurt a arašidové maslo. Hotovú plnku nanesieme na keksy. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky a primiešame k tvarohu a medu. Poslednú čokoládovú vrstvu pripravíme opäť uvarením hustého čokoládového pudingu (pridáme odmerku čokoládového proteínu, ak máme), pričom ešte do horúceho pudingu zamiešame na kúsky polámanú čokoládu a jogurt. Na vrch naukladáme vrstvu keksov a odložíme do chladničky na cca 3-4hodiny.

3. Krtkove muffiny

Trojicu TOP príspevkov nám uzatvára recept na Krtkove muffiny od Klaudie. Krtkovu tortu pozná snáď každý. Krtkove muffiny možno nie a preto tu tento recept nemôže chýbať. Videlo ho dokonca cez 104 tisíc ľudí!

Potrebujete: Cesto: 3 vajíčka (väčšie), 250 g hladkej múky, 150 g kryštálového cukru, 3 PL kakaa, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 100 ml mlieka, 100 ml oleja.

Krém: 250 g jemného tvarohu nehrudkového, 250 ml smotany na šľahanie 33%, 2 ks vanilínového cukru, posekanej mliečnej čokolády (8-10 kociek), 2 banány.

Postup: Najskôr si pripravíme krém, aby nám vychladol a lepšie sa plnil. Smotanu vyšľaháme s cukrami do tuha. V druhej miske miešame tvaroh, ktorý stierkou pridáme do vyšľahanej smotany. Keď je krém spojený pridáme kúsky čokolády, premiešame a dáme do chladničky.

Cesto: Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtky. Bielka vyšľaháme s polkou prichystaného cukru na tuhý sneh. Žĺtka miešame v mixéri so zvyšným cukrom, po chvíľke pridáme olej a mlieko. Múku, kypriaci prášok a kakao si zmiešame dokopy a pridávame do žĺtkovej zmesi. Nakoniec pridáme sneh a vznikne nám nadýchané cesto. Ak by sa vám náhodou zdalo moc tuhé, pridajte ešte mlieko. Formu na muffiny si vymastíme maslom a vysypeme múkou a naplníme do 3/4. Z tohoto množstva nám vyjde presne 12 kusov muffinov. Dáme piecť na 150 stupňov cca 35 minút. Necháme vychladnúť a potom orežeme vrch a vykrojíme stred dookola. Všetko cesto čo ostane vyrezané, potom v miske podrvíme rukami na mrveničku. Vykrojené muffiny naplníme malou lyžičkou plnky, na to dáme 3-4 ks pokrájaného banánu na kolieska a navrch zase pridáme plnky. Snažte sa vytvoriť ,,kopček,, a nešetrite plnkou. Posypeme mrveničkou a necháme vychladnúť.

#dnescestujem

1. Zimná tatranská chalúpka

Najatraktívnejší príspevok v kategórií #dnescestujem bol od Lucialko. Jej fotku zasneženej chalúpky v Tatrách videlo cez 61 tisíc ľudí a páčil sa skoro 3 500 ľuďom. Ktorým príspevkom ste sa inšpirovali vy?

2. Nezabudnuteľný zážitok v Laponsku

Inšpirácii na našom #dnescestujem je veľké množstvo. Medzi ne patrí aj príspevok od Kristiin. Podelila sa s nami o jej zážitok v Laponsku, kde využila ako spôsob prepravy psí záprah.

3. Krásna obec na Slovensku

Medzi TOP 3 sa prebojovala aj fotka od Bibiany, ktorá pridala krásnu fotku zo Zázrivej. Ten výhľad jej môžeme len v dobrom závidieť. Navyše touto fotkou potešila až 57 tisíc ľudí, ktorí ju videli.

#dnesnosim

1. Outfit do snehu

Najatraktívnejší príspevok, ktorý videlo cez 42 tisíc ľudí tvorí séria zimných outfitov od našich užívateliek z Daybyme. Hneď prvý obrázok zo série k nám pridala Lenie. Ktorý sa ti páči najviac?

2. Kombinácia zelenej a bielej

Medzi TOP 3 príspevky patrí aj ten, kde ste vy hlasovali o najlepší outfit od našich užívateľov. Hneď prvý outfit k nám pridala Veronika, ktorá sa dokonalo zladila so svojou kamoškou. Za koho ste hlasovali vy?

3. Battle outfitov

TOP 3 uzatvára ďalší battle oufitov, ktorý sme pridali na náš instagram. V ňom sme vám predstavili 10 dokonalých outfitov od našich užívateliek. Tento battle videlo skoro 40 tisíc ľudí. Rovno prvý outfit patrí Dominnike. Mali ste aj vy vášho favorita?

#dnesobuvam

1. Air Force 1 LXX

Najpopulárnejším príspevkom v kategórií #dnesobuvam sa stali Nike Air Force 1 LXX, ktoré k nám pridala Michaela. Tento príspevok videlo cez 29 tisíc ľudí.

2. Populárne custom tenisky

Veľkou časťou v našich príspevkoch sú aj custom tenisky, ktoré sú upravené podľa predstavy majiteľa. Preto ani v TOP 3 nemohli chýbať. Tieto rúžové Nike tenisky s motívom Minnie k nám pridal Petrikcustoms.

3. Unikátna zbierka

Takúto parádnu zbierku k nám pridal Daniel. K príspevku napísal, že ňou zakončuje rok 2020, kto vie akú má zbierku teraz, o rok neskôr. My sme si v nej našli svojho favorita a čo vy?

autor blogu: Nikol Pisoňová

Ďalšie z kategórie
Najkrajšie pláže, ktoré musíš navštíviť
Výber správnej pláže môže dovolenku povýšiť na úplne inú úroveň. Preto sme za teba pripravili niekoľko tipov, ktorými sa môžeš inšpirovať. Nezabudni s...
Dovolenka pri mori v Európe
Už sa ani ty nevieš dočkať kedy zbalíš kufre a plavky a vyrazíš na zaslúženú letnú dovolenku? Ak si nevieš vybrať z ponuky cestoviek alebo radšej cest...
Vyber sa na najkrajšie jazerá na Slovensku
Tentokrát sme pre teba pripravili výber tých najkrajších jazier a vodných nadrží, ktoré nám Slovensko ponúka. Inšpiruj sa od nich a využi teplé počasi...
Tipy na zaujímavé výlety v Európe #2
V pokračovaní tipov na zaujímavé výlety ti tento krát predstavíme okolité krajiny. Pod lupu sme si vzali Maďarsko, Rakúsko, Poľsko a Česko. Cestovať...
Hrady a zámky na Slovensku, ktoré v sebe skrývajú temné tajomstvá
Vydaj sa na potulky po slovenských hradoch a zámkoch, ktoré sú opradené dávnymi povesťami a príbehmi. Naše územie skrýva v sebe bohaté poklady, inšpir...