<< Blogs


Daybyme Fashion Shoes Food Tattoo
Najnovšie
Osviež sa letným drinkom
Aj tebe sa už roztápa mozog z toho tepla? Schlaď sa výbornými drinkami, ktoré si jednoducho pripravíš doma v pohodlí domova s klímou. Okrem toho sa vý...
Najlepšie festivalové outfity
Pridali sme výzvu, aby si sa s nami podelil o tvoj najlepší festivalový outfit. Preto sme teraz vybrali tie najlepšie z najlepších, ktoré poslúžia ako...
Tipy na zaujímavé výlety v Európe #3
Už ďalší diel z priečinku cestovania sa bude venovať zaujímavým výletom v Európe. Tento krát si vezmeme destinácie s morom, avšak to nie je to jediné...
Zdravé obedové menu pre celú rodinu #5
Priprav si ľahký letný obed, ktorý ťa nie len zasýti, ale je aj zdravý. Neutrpí preto ani tvoja letná postava a stále sa budeš zmestiť do obľúbených š...
Najkrajšie pláže, ktoré musíš navštíviť
Výber správnej pláže môže dovolenku povýšiť na úplne inú úroveň. Preto sme za teba pripravili niekoľko tipov, ktorými sa môžeš inšpirovať. Nezabudni s...

Zaujímavé miesta na Slovensku. Tu je 22 tých, ktoré sa oplatí vidieť nie len v lete

15.2.2019
Tattoo

Cestovanie po Slovensku určite patrí, k obľúbeným aktivitám, počas celého roka, pre mnohých z nás. Dlho som to zanedbával, no posledné roky sa to pokúšam zmeniť. Preto postupne opisujem miesta, kam sa mi podarilo ísť a čo by tam mohlo zaujímať aj teba. Takže poďme si pozrieť, kam to bude tentokrát. Nižšie nájdeš 22 miest plus 2 bonusy, ak sa dočítaš, až na koniec celého článku.

Vďaka tomuto článku, si možno naplánuješ aj ty nejaký pekný výlet, po našej krajine. Niekam sa dá dostať vlakom/autobusom a na tie ďalšie miesta stačí len nasadnúť, pohodlne do auta.


Banská Štiavnica

Vždy som si myslel, že toto mesto sa páči každému. Opäť som sa mýlil. Stretol som sa už aj s takým názorom, že je to jedno z najškaredších a najzanedbanejších miest na celom Slovensku. Mne sa tam veľmi páčilo. Ako si na tom ty?


Dražovce

Aj odtiaľto som videl veľa fotiek kostolíka, ktorý stojí, ako strážca na kopci. Takže, keď už som sa dal na objavovanie nových miest na mape Slovenska, ktoré som doposiaľ nenavštívil, práve Drážovský kostolík, bol na poprednom mieste, celého zoznamu. Oplatilo sa.


Abramová

Dedinka, ktorú som objavil vďaka tomu, že som zabudol odbočiť, z nočného fotenia, počas návratu domov. Z cesty na nás nenápadne pozeral malý kostolík, ktorý bol opustený, na malých kopčekoch, pod ktorými sa pomaličky prevaľovala ranná hmla. Hneď, ako som to zbadal, som vedel, že sa tu vrátim. Naplánoval som si nočné fotenie, hviezdami posiatej oblohy. Keď som však po polnoci dorazil na miesto, čakalo ma zvláštne prekvapenie. Ten kostolík, bol súčasťou malého cintorína.

Asi si vieš predstaviť, čo všetko sa mi naháňalo hlavou, keď som tam sám, uprostred ničoho šaškoval s fotoaparátmi. Stačilo jemné zašušťanie, niekde okolo mňa a zimomriavky hrôzy naskakovali na mojom tele, ako na povel. No aj tak to stálo za to a ráno, v okolí tejto dedinky bolo priam dokonalé!


Bardejov

Ďalšie z miest, ktoré sú pre mňa z tých čo mám najradšej. Najmä námestie a výhľad z veže kostola sú unikátom, ktorým sa toto mesto môže pýšiť. Čo ma však vždy celkom mrzí, je to, že o týchto skvelých miestach veľa ľudí nevie. Teraz mám na mysli cudzincov, ktorí moc informácií o našej krajine nenájdu.


Vychylovka

Odtiaľto je to už len kúsok do susedného Poľska. Takže ak si chceš pozrieť, ako sa kedysi žilo na severe Kysúc, kde niekedy ľudia rozprávajú tak, že im ani ja nerozumiem ( a to som z Kysúc), tak si našiel to správne miesto. V tradičnom skanzene okolo teba prefrčí stará lokomotíva, pozrieš si miestne krásky v dobových krojoch a pochutnáš si na domácom podlesníku (zemiaková placka).


Štúrovo

Mekka slovenského, kúpaliskového leta. Okrem mnohých bazénov je však celoročne obľúbená „Tour de Dunaj“ odkiaľ sa každý chodí pozerať na to, ako sa na hladine Dunaja odráža ostrihomská bazilika, zo susedného Maďarska.


Bratislava

Neodmysliteľne patrí medzi tie miesta, kam sa treba ísť pozrieť. Prežil som tu 10 krásnych rokov a vždy na toto mesto spomínam v tom najlepšom. Našiel som tu nový domov, nových priateľov a nepochybne nové miesta, ktoré by si mal vidieť aj ty.


Červený Kláštor

Tu by sa mohla nachádzať povestná tabuľa, kde by bolo napísané „koniec sveta“. Je tam však len tá, ktorá oznamuje koniec Slovenska a začiatok novej krajiny. Tým nechcem nikoho uraziť. Myslím to tak, že práve Červený Kláštor je naozaj na konci Slovenska a za ním je už Poľsko. Bol som tu síce len raz, no veľmi sa mi tu páčilo. Ak budeš niekde v okolí Vysokých Tatier, tak určite zváž návštevu práve aj tohto miesta. Neoľutuješ.


Terchová

Dokonalé miesto na výlety. Odtiaľto sa dá ísť po stopách Jánošíka, na treky do Malej Fatry alebo aj na skvelé bryndzové halušky. Najlepšiu makovú štrúdľu a domácu kapustnicu však majú na Chate pod Chlebom. Tam sa dá, za pár eur aj prespať a ak vyjde dobré počasie, tak sledovanie nočnej oblohy bude zážitok, na ktorý budeš spomínať dlho po tom, ako s a vrátiš domov.


Kožany

Malý, drevený kostolík nepatrí medzi celodňové výlety, ale rozhodne sa oplatí navštíviť. Keď už budeš na východe, tak si ho skús nastaviť, ako jednu zo zastávok. Je veľký predpoklad, že aj na tomto mieste budeš sám a pri troche šťastia, sa ti podarí dostať aj dovnútra. Najlepšie a najpohodlnejšie sa tu dostaneš autom, lebo je to dosť od mesta.


Topoľčianky

Ako malý chlapec, som zbieral telefónne karty. Boli na nich rôzne obrázky a fotografie. No a na jednej z nich bol práv kaštieľ v Topoľčiankach. Hneď sa mi veľmi zapáčil a vždy som ho chcel vidieť, aj na vlastné oči. Od tej doby však ubehlo zrejme dosť veľa času, lebo keď som tam pred pár týždňami konečne dorazil, tak som bol mierne sklamaný. Zub času sa zrejme na tom podpísal najviac, lebo budova, po tých viac ako 10 rokoch značne schátrala. Alebo som si ho len príliš zidealizoval. 😊


Kremnica

Pre mňa je Kremnica jedno z najkrajších miest na celom Slovensku. Prečo to tak je, som písal prednedávnom v predošlom článku, ktorý si môžeš pozrieť jedným kliknutím tu.


Kysucké Nové Mesto

Ok, ok, ok. Áno, pochádzam z tohto mesta, ale nie preto ho uvádzam v tomto zozname. Dôvod, prečo je to tak, je celkom iný. Nová rozhliadňa nad mestom – Tábor, je naozaj skvelé miesto, odkiaľ je veľmi pekný pohľad na široké okolie. Keďže má viac poschodí a strechu, tak sa tam dá v noci skvele prespať a sledovať nočnú oblohu. Napríklad aj v hamake, ak ju máš. Ak nie tak aj spacák veľmi dobre poslúži.


Stará Ľubovňa

Na túlaní sa po Slovensku treba určite zastaviť aj práve tu. Okrem hradu ma tu láka najmä pohľad na Vysoké Tatry. Ten je však možný len vtedy, ak to počasie dovolí. Takže si na cestu treba okrem lepeňákov pribaliť aj poriadnu dávku trpezlivosti a šťastia. S počasím sa ťažko zjednáva.


Vlkolínec

Jedna z najznámejších dedín na celom Slovensku je určite táto liptovská. Farebné domčeky každoročne priťahujú zvedavcov z celého Slovenska, ale nie je nič ojedinelé, počuť pomedzi ne aj zahraničnú vravu. Niekomu sa tu páči viac, inému menej. Každý po svojom.


Čičmany

Ďalšia z najznámejších, tradičných dedín na Slovensku. Tá proste v tomto zozname nesmie chýbať. Čičmany sú krásne kedykoľvek. Je úplne jedno, či je leto alebo meter snehu. Oplatí sa tu ísť za každých podmienok a okolností. Teda aspoň ja ich takto vnímam.


Špania dolina

Počul som už o nej veľa. No a fotiek z tohto miesta som videl asi ešte viac. Nejak sa mi však nedarilo dostať sa, na toto miesto. Pred pár týždňami, to však konečne vyšlo a ja môžem potvrdiť to, čo som dovtedy len počúval od druhých. Malá dedinka, ktorá je skrytá medzi zelenými kopcami, kúsok od Banskej Bystrice je skutočne čarovná.


Bojnice

Jasné, to že Bojnický zámok patrí medzi top slovenské lokality, je pochopiteľné. Skús sa tu však vybrať v noci, keď je ešte tma a počkaj si na východ slnka. Má to viacero výhod. Na 99,9% tam budeš sám. Teda ak odmyslím nejaké malé, zatúlané zvery, ktoré ťa prídu postrašiť. 😊 Tou najväčšou výhodou však je to, že ranné svetlo nad zámkom je perfektné a tvoje fotky budú vyzerať celkom inak, ako tie denné.


Košice

Kto nebol v Košiciach, nie je Slovák 😊 Ale vážne, do tohto mesta treba ísť, aj keby čo bolo!


Rajecké Teplice

To čo sa vybudovalo, v priebehu posledných rokov, za múrmi Afrodity je skutočne úžasné. Nepoznám na Slovensku krajšie kúpele, ako tieto rajecké. Aj preto sa tu pravidelne vraciam a už teraz viem, že keď pôjdem na Slovensko, tak si tu doprajem relax opäť.


Betliar

Raz som o tomto mieste niekomu rozprával, ako sa mi tu veľmi páčilo a odporúčal som to, ako skvelé miesto, na výlet. Moc som však nepochodil, lebo to je údajne „ďaleko“. Ale veď na dobré veci sa predsa oplatí čakať a Betliar určite stojí z to, aby si si ho pozrel aj ty.


Liptov

Na Liptove strávim vždy asi najviac času. Je to najmä kvôli tomu, že sa tu vždy stretnem so svojim veľmi dobrým kamarátom, ktorý je odborník na geografiu. Takže ma povodí po takých miestach, o ktorých ani veľký gúgl nič netuší. Ani počas nášho posledného stretnutia to nebolo inak a zasa som toho videl na Liptove veľmi veľa.


BONUS

Ako som sľúbil hneď, na začiatku. Keďže si sa dostal tým pomerne dlhým zoznamom, až sem, na koniec článku, tak ti chcem v prvom rade poďakovať, že si to zvládol(a). Ak sa ti zoznam týchto miest na Slovensku páčil, tak ma veľmi poteší, keď mi dáš naň lajk, komentár alebo ho budeš zdieľať so svojími známimi. Veľmi mi tak pomôžeš a urobíš radosť zároveň.

Spomínané bonusy sú z Liptova a Partizánskeho. Keď sa autom dostaneš na koniec Chalúpkova, tak oproti posledným domčekom nájdeš za zábrádlím voľne vytekať minerálny prameň vody. No a ak sa rozhodneš navštíviť PartYzánske, tak si pozri jeho „Baťovú červenú uličku“

Prajem veľa šťastia aj na tvojich cestách a maj sa fajn.

Aleš 😊


Blog prebratý od Aleša Tvrdého
Jeho Daybyme blog nájdeš tu: daybyme.com/photoandtravelingcom

Miska


Píšeš blog? Chceš mať svoje články uverejnené u nás s preklikom na tvoj blog a Daybyme účet? Píš na miska@daybyme.com ! 😊

Ďalšie z kategórie
Najkrajšie pláže, ktoré musíš navštíviť
Výber správnej pláže môže dovolenku povýšiť na úplne inú úroveň. Preto sme za teba pripravili niekoľko tipov, ktorými sa môžeš inšpirovať. Nezabudni s...
Dovolenka pri mori v Európe
Už sa ani ty nevieš dočkať kedy zbalíš kufre a plavky a vyrazíš na zaslúženú letnú dovolenku? Ak si nevieš vybrať z ponuky cestoviek alebo radšej cest...
Vyber sa na najkrajšie jazerá na Slovensku
Tentokrát sme pre teba pripravili výber tých najkrajších jazier a vodných nadrží, ktoré nám Slovensko ponúka. Inšpiruj sa od nich a využi teplé počasi...
Tipy na zaujímavé výlety v Európe #2
V pokračovaní tipov na zaujímavé výlety ti tento krát predstavíme okolité krajiny. Pod lupu sme si vzali Maďarsko, Rakúsko, Poľsko a Česko. Cestovať...
Hrady a zámky na Slovensku, ktoré v sebe skrývajú temné tajomstvá
Vydaj sa na potulky po slovenských hradoch a zámkoch, ktoré sú opradené dávnymi povesťami a príbehmi. Naše územie skrýva v sebe bohaté poklady, inšpir...