<< Blogs


Daybyme Fashion Shoes Food Tattoo
Najnovšie
Osviež sa letným drinkom
Aj tebe sa už roztápa mozog z toho tepla? Schlaď sa výbornými drinkami, ktoré si jednoducho pripravíš doma v pohodlí domova s klímou. Okrem toho sa vý...
Najlepšie festivalové outfity
Pridali sme výzvu, aby si sa s nami podelil o tvoj najlepší festivalový outfit. Preto sme teraz vybrali tie najlepšie z najlepších, ktoré poslúžia ako...
Tipy na zaujímavé výlety v Európe #3
Už ďalší diel z priečinku cestovania sa bude venovať zaujímavým výletom v Európe. Tento krát si vezmeme destinácie s morom, avšak to nie je to jediné...
Zdravé obedové menu pre celú rodinu #5
Priprav si ľahký letný obed, ktorý ťa nie len zasýti, ale je aj zdravý. Neutrpí preto ani tvoja letná postava a stále sa budeš zmestiť do obľúbených š...
Najkrajšie pláže, ktoré musíš navštíviť
Výber správnej pláže môže dovolenku povýšiť na úplne inú úroveň. Preto sme za teba pripravili niekoľko tipov, ktorými sa môžeš inšpirovať. Nezabudni s...

Najkrajšie pláže na ostrove Bali

1.1.2019
Tattoo

Veľa ľudí sa nás pýtaju na ostrov Bali a hlavne kde sú tie najlepšie a najkrajšie pláže. Samozrejme to záleží na vás, a na tom, čo skutočne chcete a hľadáte, pretože Bali má veľa miest, ktoré môžete preskúmať. Od veľmi turistických až po tie, o ktorých ste ešte určite nikdy nepočuli.

Ak ma už trošku poznáte, viete, že sa mi páčia miesta, ktoré sú nepreskúmané. Moj blog beachaddicted.com je hlavne o miestach, ktoré sú výnimočné a nie veľmi známe.

A to je to, čo sme hľadali na rušnom Bali. Najlepšie a najkrajšie pláže bez davov lúdí. Preto pri rozhodovaní o tom, kde budeme bývať, som musela najprv spraviť veľký výskum, pretože som nechcela byť v rušnej oblasti obklopenými hlučnými barmi a reštauráciami.

Bali je jeden z najobľúbenejších ostrovov v Indonézii a každoročne tam prichádza okolo 3 milióny turistov. Zdalo sa mi, že väčšina ľudí zostáva v Kute a Seminyaku. Vačšina návštevníkov, ktorí majú určití alebo menší rozpočet prichádza práve sem. Ani sa nečudujem, pretože Kuta je veľmi blízko letiska a môžete tu nájsť veľmi lacné hotely, reštaurácie atď.

TU SÚ NAŠE TOP A NAJKRAJŠIE PLÁŽE, KTORÉ NEMÔŽETE MINÚŤ KEĎ BUDETE NA OSTROVE BALI.

KARMA BEACH

Karma Beach je naozaj jednou z mojích najobľúbenejších pláží. Prečo? Táto očarujúca pláž mi pripomenula Karibik kvôli jej krásnym tyrkysovým vodám. Aby ste sa tam dostali, buďte pripravení prejsť veľa (naozaj, veľa) schodov. Ale verte mi, stojí to za to.

Pláž Karma je obklopená ohromnými skalami. Karma je super miesto, kde si určite oddýchnete a načerpáte nové sily. Voda je azúrová a čistá a tiahne sa na dlhú vzdialenosť. Avšak existuje mylná predstava o tejto pláži. Mnohí ľudia si myslia, že za pláž je potrebné zaplatiť veľké vstupné v Karma Beach Resort, kde dostanete slnečné lôžko a môžete si objednať jedlo. Poplatok je 200 000 Rp a jedlo okolo 300 000 Rp. Ale to nie je pravda a nemusíte nič platiť. Ak chcete, kľudne, ale nemusíte. Stačí ak prídete na parkovisko (parkovacie poplatky sú okolo 5.000 Rp), jednoducho odbočte do ľava od chrámu nazývaný Pura Masuka, a choďte dole po schodoch až dokým neuvidíte krásnu pláž.

GREEN BOWL BEACH

Prečo sa tá pláž nazýva “Green Bowl Beach”? Myslím, že kvôli smaragdovými morskými riasami, ktoré možete vidieť vo vode. Alebo možno kvôli farbám útesu, ktorý sa tiahne cez celú pláž. Opäť, buďte pripravení šľapať okolo 300 schodov dole.

Táto pláž sa nám veľlmi páčila. Po príchode na parkovisko nás zo stromov pozorovalo už niekoľko zvedavých makakov. Šlal som k nim, pretože som si chcela urobiť pár fotiek. Ale hned zmenili plán a vydali sa smerom k Nicovi. Otočila som sa, a uvedomila som si že v skútri sme mali nejaké banány. Sakra. Zrejme ich zacítili už z ďaleka. Sekunda na to, 3 opice napadli náš skúter. Dokonca aj skákali na sedadle, dúfajúc, že ho nejako otvoria, no nepodarilo sa. Po nejakom čase opice trošku frustrované odišli preč. Roztomilé.😀

Schádzanie na pláž bola tiež veľká zábava. Keď sme šli dole schodmi, videla som ako sa pohybujú listy stromov. Po celú dobu nás sledovali zvedavé a pravdepodobne hladné opice. Keď sme prišli k vode, videli sme aj niekoľko opíc na pláži. Väčšina ľudí zostane v malej zátoke s opicami, ale ak pojdete trošku ďalej, dostanete sa na ďalšiu pláž, kde nie je veľa ľudí. Tu sa môžete skrýť pred slnkom pod útesami s výhľadom na krištáľovo čistú vodu. Doslova sme mali túto krásnu pláž len pre seba, čo bolo úplne úžasné.

Avšak, keď je nízky príliv, veľmi tažko sa tam pláve, pretože voda je veľmi plytká a ostré koraly vás možu nepríjemne doškriabať. Preto väčšina ľudí len sedí vo vode. Dôrazne odporúčam, aby ste si vzali nejaké špeciálne topánky, v ktorých môžete chodiť vo vode.

ULUWATU TEMPLE A SULUBAN BEACH

Chrám Uluwatu sa nachádza na juhozápadnom cípe polostrova v Badung. Doporučujem skombinovať návštevu tohto chrámu s neďalekou plážou Suluban. 

Tento chrám bol pôvodne používaný ako miesto na uctievanie kňaza Kuturana z 11. storočia. V Balijskom jazyku “Ulu” znamená “vrchol” a “watu” znamená “skala”. Vstupné do chrámu stojí 30.000 Rp. Musíte tiež mať povinne oblečený sarong, ktorý je potrebný nosiť v každom hinduistickom chráme. Ak ho nemáte už kúpený ako suvenír, možete si ho zadarmo požičať pri bráne do chrámu.

Mnoho ľudí tvrdí, že najlepší čas na návštevu tohto chrámu je pred západom slnka, pretože každý deň možete vidieť na vlastné oči tradičný tanec Kecac. Kecac tanec začína o 18:00 a trvá približne hodinku. Samotný chrám je veľmi malý, ale čo robí toto miesto očarujúce sú neuveriteľné výhľady z útesov. Môžete sa prechádzať po brehu a užívať si nádhernú scenériu.

AKO NAVŠTÍVIŤ SULUBAN BEACH

Asi 2 km severne od chrámu a 10 minút jazdy na skútri, dorazíte na parkovisko pri Suluban pláži. Tam musíte zaplatili okolo 3.000 Rp za parkovanie. Choďte po schodoch dole, kde uvidíte dramatické útesy a dalej pokračujte až k legendárnemu Ulu Watu. A čo je to vlastne tá Ulu Watu? 

Ulu Watu je najväčšia a najsilnejšia vlna ktorá existuje na ostrove Bali. Pokoriť vlnu Ulu Watu je sen pre každého surfera. Vlny môžu byť divoké a pri jednej vlne sme takmer stratili všetky naše veci z pláže. Našťastie sme ich schmatli predtým ako vlna odplavila naše veci.  

POZOR. Surfovanie na tejto pláži nie je rozhodne pre začiatočníkov, takže ak nemáte dosť skúseností, neskúšajte to, pretože vlny su dosť veľké a nebezpečné.

Pri skalách budete vidieť malý modrý nádpis, ktorý vám ukáže smer na dalšiu krásnu pláž. Budete musieť prejst cez veľmi malú jaskyňu a po ľavej strane nájdete malú roztomilú pláž s vrakom lode. Najlepšie na tejto pláži sú jaskyne, ktoré poskytujú dostatočný tieň, a nemusíte sa báť že sa spálite na slnku. Ale ak každá jaskynka je obsadená, tak si môžete prenajať slnečný dáždnik. Ak ste hladní alebo len zvedaví, choďte sa pozrieť vedľa do dedinky s príjemnou surferovou atmosférou. Ja som túto malú dedinku nazvala “Surfer Paradise Village”, pretože takmer každý obchod prenajíma alebo predáva surfové veci.

DREAMLAND BEACH

Myslím, že meno hovorí za seba, však? Je to pokojná pláž a tyrkysová voda je skutočný sen.

Keď prejdete ďalej porpi všetkými dáždnikami, uvidíte čoraz menej a menej ľudí. Avšak v čase keď sme tam boli my, došlo k nejakej výstavbe tak okolie nebolo až take pekné ako napríklad v Karma Beach alebo v Green Bowl Beach. Avšak, voda je tak krásna že budete chcieť ostaž navždy.

SAWANGAN BEACH

Táto pláž sa nachádza v blízkosti drahých hotelov, ako napríklad Hilton alebo Ritz, čo znamená že väčšina pláže je pre hotelových hostí. Koli tomu je trošku náročné nájsť vstup na tútu pláž, lebo na ceste neexistujú zatiaľ žiadne značky pre nehotelových hostí. Tým pádom neviete presne kde odpočiť. Po niekoľkých zlých odbočiek sme to našli. Ak uvidíte hotel Hilton, hneď vedľa neho nájdete malú cestu s označením “Barefoot Coffee” a toto je miesto kde máte odpočiť. Na začiatku cesty stojí chatka, kde zaplatíte malý poplatok, (2.000 Rp na motorku), ale vtedy tam nikto nebol, tak sme nič neplatili .😀

Konštrukcia prašnej cesty vás zavedie najprv na pláž s názvom Sawangan Beach a potom odbočte doprava. Voda je úžasná a čistá. Keď prejdete porpri všetkými hotelmi, dostanete sa k veľkému stromu poskytujúci dostatok tieňa. Bola to nádherná, kľudná a pokojná pláž. Dokonca sme tam videli aj ťavy 😀 Po par hodinách nič nerobenia, sme šli na malé občerstvenie do Barefoot Coffee. Je to veľmi zlatá kaviareň/reštaurácia, nič zvláštne nečakajte, ale aj tak jedlo a milk-šejky boli veľmi chutné.

BALANGAN BEACH

Nasledujúce pláže Balangan, Jimbaran a Pandawa sú ľahko prístupné, to znamená, že môžete len prejsť po ceste bez toho, aby ste kráčali po mnohých schodoch a šplhali sa cez skaly a kadejaké útesy.😀

Pláž Balangan je jednou z najlepších pláží na Bali a je vzdialená 6,5 km od hlavnej cesty Ulu Watu. Bola to naša prvá pláž, ktorú sme preskúmali. Balangan je dlhá pláž s jemným pieskom, pokrytá palmami a ideálnymi podmienkami na surfovanie. Okrem toho je tu aj niekoľko surfovacích škôl kde sa aj vy možete naučit surfovať. Tu sme strávili veľa hodín pozorovaím a odbivovaním zdadtích surferov. Televíziu sme nahradili živým prenosom surférov a nazvali sme to náš TV SURFING CHANEL. 😀

DCIM\100MEDIA\DJI_0013.JPG

Keď je nízky prílev kvôli kameňom a koralom je tam nebezpečné plávať. Tak buďte opatrní. Nájdete tu niekoľko kaviarní, kde podávajú chutný obed a občerstvenie. Nečakajte niečo fantazijné, hlavne tu ich „kúpeľňu.” 😀

JIMBARAN BEACH

Jimbaran je pláž kde sme mali našu prvú lekciu surfovania. Je to skvelá pláž pre tích, ktorí chcú vyskúšať surfovanie. 

Vlny sú skvelé pre začiatočníkov a dno nie je skalnaté ale pokryté pieskom. Takže keď spadnete do vody, ste v bezpečí a nemusíte sa báť že sa zraníte. Je to pekná a dlhá pláž s pokojnou atmosférou. V živote by som si nepomyslela, že sa ja budem môcť postaviť na dosku a skutočne surfovať. Takže, ak to môžem dokázaž ja, tak určite aj vy. Len sa nebojte spadnúť do vody, je to súčasť hry. Veľmi odporúčam skúsiť školu Karang Muaya Surf z Henry Sory.

PANDAWA BEACH

“Pandawa Beach” alebo “Pantai Pandawa” je biela piesočnatá pláž s dĺžkou približne 1 km. Je to pokojná a komerčná pláž.Tu možete dostať pekné plážové kreslo za malý poplatok a následne si vychutnať krásny výhľad na tyrkysovú vodu s pravým kokosom v ruke. Keď sme tam boli my, väčšina ludí boli miestnich, takže sme sa ani necítili v nejakej turistickej pasce. Nebuďte prekvapení, ak sa s vami miestni budú chciet vyfotiť.

Prajeme vam úzasný čas strávený na krásnom ostrove Bali, a dúfam že sa vám budú páčiť pláže, ktoré sme navštívili.


Blog prebratý od Gigi
Jej Daybyme účet nájdeš na daybyme.com/gigi-milkovic

Ďalšie z kategórie
Najkrajšie pláže, ktoré musíš navštíviť
Výber správnej pláže môže dovolenku povýšiť na úplne inú úroveň. Preto sme za teba pripravili niekoľko tipov, ktorými sa môžeš inšpirovať. Nezabudni s...
Dovolenka pri mori v Európe
Už sa ani ty nevieš dočkať kedy zbalíš kufre a plavky a vyrazíš na zaslúženú letnú dovolenku? Ak si nevieš vybrať z ponuky cestoviek alebo radšej cest...
Vyber sa na najkrajšie jazerá na Slovensku
Tentokrát sme pre teba pripravili výber tých najkrajších jazier a vodných nadrží, ktoré nám Slovensko ponúka. Inšpiruj sa od nich a využi teplé počasi...
Tipy na zaujímavé výlety v Európe #2
V pokračovaní tipov na zaujímavé výlety ti tento krát predstavíme okolité krajiny. Pod lupu sme si vzali Maďarsko, Rakúsko, Poľsko a Česko. Cestovať...
Hrady a zámky na Slovensku, ktoré v sebe skrývajú temné tajomstvá
Vydaj sa na potulky po slovenských hradoch a zámkoch, ktoré sú opradené dávnymi povesťami a príbehmi. Naše územie skrýva v sebe bohaté poklady, inšpir...